402 PLEIT VOOR MAATWERK VOOR EXITSTRATEGIE EVENTS

05 Mei 2020
402 PLEIT VOOR MAATWERK VOOR EXITSTRATEGIE EVENTS

Laten we vooropstellen, dat we de kappers, fysiotherapeuren, de horeca (in ieder geval de terrashouders, de detailhandel, de attractieparken, de recreatiebranche en alle andere branches de herstart gunnen na de intelligente lockdown die we in Nederland kennen. Zij hebben perspectief!
Helaas hebben we in de evenementenbranche een brancheorganisatie (VVEM) die in het belang van enkele zeer grote spelers (verzekeringen of contracten) op eigen initiatief voor een sluiting van de evenementenbranche tot 1 september heeft gelobbyed en daarmee volledig voor bij is gegaan aan organisatoren van kleinere zakelijke en publieksevents. Zij hadden kunnen lobbyen voor massa events met meer dan bijvoorbeeld 10.000 bezoekers tegelijk in plaats van alle evenementen. Hiermee hebben ze ook het lot bezegeld van bijvoorbeeld automeetings (in de buitenucht!) op Circuit Zandvoort en TT Circuit Assen in de zomer. Dit zijn shows waar je per bezoeker enkele tientallen m2 hebt op gigantische terreinen, waar social distancing vele malen gemakkelijker is dan op terrassen vanaf 1 juni en in winkelcentra en winkels op dit moment.

   

Wij weten dat de branchevereniging CLC-VECTA bezig is met het pleidooi voor maatwerk in de evenementenbranche. Ook diverse grote evenementenlocaties als Rotterdam Ahoy, RAI Amsterdam en Jaarbeurs zijn actief met protocollen voor in eerste instantie kleinere zakelijke meetings. Maar wie komt op voor o.a. de automeetings? Met veelal ook nog in hoofdzaak jonge bezoekers onder de 30.

Het kan toch niet zo zijn, dat straks het Rijksmuseum opengaat voor senioren, de Efteling voor gezinnen, Artis voor jonge mensen en dat honderduizenden (veelal jonge) petrolheads geduld moeten hebben tot september en hun heil moeten gaan zoeken op de openbare weg, geimproviseerde toerritten, parkings en zelfs straatraces in de havens? Er zijn zelfs gemeentes die aanvragen voor vergunningen voor HEEL 2020 hebben opgeschort, zoals Gemeente Smallingerland (Drachten). Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Natuurlijk kan het na de versoepelingen de verkeerde kant opgaan, maar laten we het eens optimistisch bekijken? Deze zomer geen paniek in ziekenhuizen en IC’s. Mensen weer op vakantie naar Frankrijk, de horeca draait weer naar behoren, detailhandel tevreden en de evenementenburo’s en toeleveranciers lijdzaam toekijken hoe geweldige bedrijven waar veel energie ingestoken is de eindstreep van 2021 niet halen? Met maatwerk kunnen diverse bedrijven weer aan de slag, maar dan moet er wel perspectief en maatwerk komen. En wel snel! Al eerder dan 1 september! Deze maand! Uiteraard met als belangrijkste uitgangspunt "de 1,5 meter" wat prima kan op events als JapFest of BimmerWorld met uiteindelijk soms minder mensen dan op een hele dag nu op de Efteling naar binnen mogen of zelfs 2.000 (!) man in het Rijksmuseum. Outdoor events zijn veel minder risicovol dan 30 mensen in een klein restaurant.

402 Automotive moet nu afzien van locatiehuur in de zomermaanden en heeft de kalender voor een deel kunnen verplaatsen naar het najaar. Maar op de circuits, maar ook bij Louwman's Toyota World, Airport Weeze en Breda Airport zijn nu weekends leeggemaakt. Een maand geleden was het misschien ondenkbaar om überhaupt te denken aan events, maar nu kappers gaan knippen zonder mondkapje, de terrassen vol gaan raken en nu al winkelcentra druk bezocht worden en straks de musea en attractieparken, moeten we datum van 1 september herzien voor een deel van de evenementenbranche!

Update 12 mei: De circuits in Zandvoort en Assen openen deze maand of uiterlijk 1 juni weer haar poorten voor de beoefening van autosport en circuitrijden. Dat is een mooie eerste stap. 402 Automotive zet zich in voor haar doelgroep van autoliefhebbers om dan een zogenaamde trackday te organiseren. Voor 402 bijna niet rendabel te maken, maar we staan te popelen om weer te kunnen organiseren en onze klanten weer een mooie dag te kunnen bezorgen; men kan dragracen, vrij rijden of een rally test & tune doen. Wedstrijden zoals onze Time Attack kampioenschap mag nog niet. Ook weer zo'n vreemde regeling; het is aannemelijk dat een wedstrijdje voetbal risicovol kan zijn, maar autosport is een qua corona een risicoloze sport!

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER