Top 3 auto-oliën

01 Oktober 2020
Top 3 auto-oliën

Top 3 auto-oliën

In elke gemeenschap is er altijd een onderwerp waarvan het debat als eeuwig kan worden beschouwd. Voor automobilisten is dit absoluut de keuze van motorolie - ga gewoon naar een forum, lees beoordelingen, om onmiddellijk een discussie van meerdere pagina's te vinden over de vele oliën die op de markt worden aangeboden. Verschillende "beoordelingen van de beste motoroliën" zijn niet minder populair.

Vandaag zullen we een beetje afwijken van de gebruikelijke structuur van dergelijke beoordelingen - "de beste minerale / semi-synthetische / synthetische olie". De reden is simpel: een specifieke motor heeft allereerst de olieviscositeit nodig die door de fabrikant is gespecificeerd, en moderne motoren gebruiken smeermiddelen met een lage viscositeit (dit is meestal een viscositeit bij hoge temperaturen van 30, bij veel motoren - 20).

 

Mobil 1 5W-50
De aanwezigheid van BMW High Performance Diesel Oil en Lexus LFA Service Fill in de lijst met "regalia" op de bus is een goede aanbeveling voor motorolie. Maar de hoge-temperatuurviscositeit wordt opgepompt - het ligt dichter bij de ondergrens van de norm, voor sterk versnelde motoren moet hiermee rekening worden gehouden.Voor hoge belastingen en hoge temperaturen is deze motorolie een van de beste: een groot aandeel van antifrictie- en extreme-drukadditieven, relatief lage vluchtigheid. De viscositeit bij lage temperaturen is echter te groot en daalt naarmate de motor vrij langzaam opwarmt, zodat de motor op de middelste baan en in het noorden in de winter een lange en nauwkeurige opwarming nodig heeft.

 

LIQUI MOLY
Ondanks de "bijtende" prijs is Liqui Moly-olie de onbetwiste leider in dit viscositeitssegment geworden. Ten eerste vanwege het voldoen aan de SM-kwaliteitsnorm, die nog niet zo lang geleden de strengste van de huidige was. Dus voor motoren van moderne auto's, als de bedrijfsomstandigheden het gebruik van oliën met een hoge viscositeit vereisen, is deze motorolie een van de beste. Aangezien de bedrijfsomstandigheden van oliën van deze klasse zeer specifiek zijn, is het optimale vervangingsinterval voor Liqui Moly niet zo groot: 6-7 duizend. Helaas veroudert elke olie bij intensief gebruik snel, zelfs moderne synthetische stoffen.

 

ELF
In dit geval kreeg de Elf-motorolie opnieuw zijn punten in de beoordeling vanwege de prevalentie van Renault-diesels - ondanks bepaalde problemen hebben dCi-motoren niet voor niets hun populariteit verdiend. De olie is gecertificeerd als gespecialiseerd voor motoren met roetfilters en houdt, ondanks het relatief lage basegetal (7,7), de alkaliteit en zuurgraad van de olie stabiel, zelfs bij hoogzwavelige dieselbrandstof. Het asgehalte van de olie voldoet volledig aan de lage SAPS-normen, dus er zijn geen belemmeringen voor het gebruik ervan in moderne dieselmotoren. We merken vooral de stabiliteit van de viscositeit op, voor motorolie die onder zware omstandigheden werkt, is dit een goede indicator voor de kwaliteit.

 

Foto: van: Auto-onderdelen24.nl!

 

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER