UPDATE PERSCONFERENTIE 28 SEPTEMBER

03 Oktober 2020
UPDATE PERSCONFERENTIE 28 SEPTEMBER

DOOR EEN BESLUIT IS ONDERSTAANDE INFO ACHTERHAAL
LEES HIER DE LAATSTE UPDATE
Op 28 september heeft het kabinet in een persconferentie de nieuwe maatregelen bekend gemaakt voor de komende drie weken. Helaas heeft dit effect voor een aantal geplande evenementen in de komende periode. Het is onmogelijk gebleken om events als 100% Auto Live in Rotterdam Ahoy en American Sunday op het TT Circuit Assen te organiseren zoals wij voor ogen hadden. Voor JapFest op 11 oktober is intensief overleg geweest met de locatie en gemeente. Vrijdagmiddag jl werd duidelijk, dat met aanpassingen JapFest Assen kan doorgaan.

Het was sinds de persconferentie spannend of onze events, die we op onder andere Assen en Zandvoort organiseren, ook door konden gaan deze maand. Onze events passen net als de attractieparken in het "doorstroom model". Er zijn voldoende vierkante meters om de 1,5 meter te waarborgen. Echter sinds maandag kwam er een verbod op sportwedstrijden met publiek. Onze events op de circuits zijn altijd een combinatie van beiden. Waar eerst werd gesteld, dat een paddock evenement niet samen kan gaan met circuitactiviteiten is het duidelijk geworden, dat het event wordt toegestaan met aanpassingen. Daarmee kan JapFest door gaan. Deelnemers aan dragraces, Time Attack, parade en vrij rijden mogen deelnemen. De activiteiten op de paddocks mogen ook doorgaan. Wel moet de tribune en het pitsdak gesloten blijven; er mag niet naar (auto)sport worden gekeken, ook niet langs de baan. Een rondvraag bij de aangemelde autoclubs leert, dat het overgrote deel zich hierin kan vinden en graag het evenement ziet doorgaan.

Met betrekking tot het evenement VolkStyle Base op 18 oktober in Duitsland is er gisteren een update gekomen ten aanzien van beperkingen voor reizigers uit Nederland. We zijn momenteel in overleg om te zien welke consequenties het heeft voor dit evenement.

Ticketkopers krijgen z.s.m. bericht over wat er met de tickets gebeurt in geval evenementen worden geannuleerd. De tickets zijn sowieso geldig voor de volgende editie of een ander evenement van 402 Automotive. Lees hier meer over onze ticketpolicy.


 

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER