Over 402 Automotive

Over 402 Automotive

402Automotive.com organiseert sinds 1996 automotive evenementen in zes hoofdsegmenten:
- Exclusive Cars
- Classic Cars 
- Performance & Tuning/Styling
- USA Cars
- Army Vehicles

De evenementen kenmerken zich door een gevarieerd doe- en kijk programma. Met tal van activiteiten op de paddocks van de evenementenlocaties, te weten het Circuit Park Zandvoort, het TT Circuit Assen, Autotron Rosmalen, Rotterdam AHOY, Eventcenter De Bergen Wanroij, Breda International Airport en Airport Weeze. Maar ook programmaonderdelen op het circuit of de race arena, waaronder Dragraces/Sprints, VrijRijden, Time Attack, Drift of Autoraces.

Autoclubs vormen een belangrijk onderdeel van de events; elk event zijn vele tientallen clubs en verenigingen aanwezig met de mooiste auto's. Daarnaast bieden de events een uitmuntend platform voor het bedrijfsleven, of het nu gaat om verkoop van accessoires of branding van merken.
402 werkt met een kernteam op het kantoor in Hoeven, vlakbij Roosendaal en Breda. Dit team verzorgt de marketing en sales van alle events, onderhoudt de contacten met bedrijven en clubs en de bezoekers. Door middel van een website per event en door middel van sociale media profielen op onder meer Facebook, Instagram en Vimeo en Youtube.
Daarnaast wordt ook de productie van de events gecoordineerd, waarbij 402 wordt ondersteund door een grote groep freelancers en vrijwilligers, elk met hun eigen specialiteit zoals Track, Paddock, Kassa, Entertainment, Presentatie.
402 werkt daarnaast met een aantal professionele toeleveranciers op het gebied van security, audiovisuele middelen en produktiemiddelen als barriers, stroom, catering e.d. Voorts een groep moderatoren/newsmakers die actief zijn op de sociale media profielen, waaronder Facebook en Instagram.